Палачинкова Торта

Стандартен
Палачинкова Торта

Предлагам ви още един вид солена торта, със сигурност позната и любима на много от вас.  Изпълнението е лесно (особено ако жените в кухнята са две), продуктите разнообразни, а вкусът чудесен. Като недостатък мога да посоча единствено времетраенето…но със сигурност си струва.

Тази чудна торта беше съвместно дело на мен и моята свекърва, която е прекрасна домакиня и човек 🙂 Продуктите за пълнежа и подготовката са нейно дело, а украсата мое 🙂 Когато две жени се стараят, удоволствието от вкуса и вида на тортето са двойни 🙂 А ето и рецептата за палачинките:

Продукти :

250 гр. брашно

500 мл. мляко

3 големи яйца

сол

Приготовление:

Пресяваме брашното със щипката сол и го изсипваме в купа., като оформяме кладенче. Отделно разбиваме яйцата и млякото и ги добавяме постепенно към брашното. Ако искаме палачинките да са по-крехки, разбиваме белтъците отделно на сняг със щипка сол и ги добавяме накрая, след като сме смесили жълтъците и млякото с брашното.

В зависимост от това какъв пълнеж сме предвидили за палачинките, добавяме или едно пакетче ванилия и супена лъжица пудра захар.  В случая не съм добавяла нито ванилия, нито захар.

Може би ви прави впечатление, че не слагам нито олио, нито масло в сместа. Използвам масло единствено при пърженето на палачинките.

Готовата смес за палачинките оставяме да си почине за около десетина минути и след това пържим палачинките.  Броят на палачинките се определя според големината на тигана. В случая тигана, който сме използвали е с диаметър 26 см. и излезнаха около 14 палачинки.

Време е да подготвим пълнежа :

Продукти:

кутия майонеза

200 гр. пушена сьомга

200 гр. пушен кашкавал

няколко кисели краставички

два сварени и настъргани моркова

Ако желаете може да добавите и още 🙂

За украсата вдъхновението си взех от тук, а продуктите са следните :

Връзка магданоз

250 гр. крема сирене, филаделфия или много фина извара

чери доматчета

сварени пъдпъдъчи яйца

маслини,

ивици от моркови и краставици

пера зелен лук

Сглобяване:

Всяка палачинка намазваме с майонеза и отгоре слагаме плънка. Когато тортата е готова измазваме стените ѝ  с крема сиренето и я украсяваме с магданоза и зеленчуците.

За нас това беше чудесно предястие, надявам се да се хареса и на вас 🙂

Да ви е сладко 🙂

Advertisements

6 responses »

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s