Булката и сладките

Стандартен
Булката и сладките

Мисля, че няма нужда да обяснявам защо ме няма от толкова време, след като ви споделя най-голямата си новина! А именно че се омъжих 🙂 Като всяка булка и аз исках всичко да е перфектно, красиво и изпипано до последният детайл, така че запретнах ръкави и трескаво се заех с подготовката за този дългоочакван ден 🙂

За самата подготовка на сватбата няма да разказвам подробно, ще ви кажа само че беше доста вълнуващо, много приятно, същевременно напрегнато, а на моменти и изнервящо. Крайният резултат обаче беше точно това което искахме. Някои от нещата даже бяха по-хубави от очакваното, други естествено не, но за тях няма да говорим 😉 А ето я и булката:

Тук естествено е мястото да отправя най-искрените си благодарности към нашия фотограф Боян Христов. Той се справи повече от чудесно!

Ето ме и на светло 🙂

Всъщност за сватбата мога много да разказвам, но ще си запазя правото за друг път 🙂 Това, което много отдавна исках да публикувам са подаръчетата за гостите.  Много дълго време обмислях какво да поднесем на гостите. В нета попадах на всякакви идеи- бонбонки, уханни канелени пръчици, снимки, рамки, отварачки, порцеланови фигурки, бутилки, подкови, бурканчета със мед или сладко… и какво ли още не.  Нищо от тези неща, обаче не ме грабна и не ми се стори достатъчно добро за моите гости 😉 Почти  се бях отказала от идеята да има подаръчета, когато се сетих какво бях видяла много отдавна при Ирина (благодаря и на нея за вдъхновението!).

Няколко дена по-късно всички необходими материали бяха на лице, а именно:

Рецептата за меденките може да видите при Ирина, тъй като не съм променяла нищо, а и нейните пояснения са много ясни и точни.

За 115-те меденки ми беше нужно тройно количество от тестото.

За декорацията са нужни:

захарни перли

около 2кг. бял фондан, който може да оцветите по собствен вкус

гелови бои

щипки, текстурни бордове или щампи, за създаване на релефна повърхност (може и подръчни материали мрежички, дантели и т.н.)

перлен дъст или спрей

белтък или вода за слепване, ако е необходимо

Меденките са с много голяма трайност, така, че може да ги приготвите дори и месец по-рано.  За самото приготвяне ми бяха нужни три дена, в които включвам печене на сладките, декорация и опаковане. Имайте в предвид, че след омесване на самото тесто то също трябва да престои няколко часа (най-добре една нощ) преди по нататъшна обработка. Естествено ми бяха необходими и още две ръце, които неуморно ми помагаха. Благодаря ти мамо!!!

Освен всичко гореизброено се нуждаете от торбички, панделки и етикети за да опаковате сладките.

На мен ми бяха необходими и 115 целофанени торбички, използвах размер 9×13см.

За панделките се чудех дали да са най-обикновени или текстилни. Пробвах със златиста тъкана панделка, но ми стоеше някак грубо и в крайна сметка се спрях на най-обикновена едноцветна панделка.

За етикетите ми помогна бъдещият ми съпруг, за което много му благодаря! Дизайна и отпечатването са негово дело. Аз се погрижих само да намеря подходяща хартия за принтера, която в последствие се оказа, че е абсолютно същата като хартията на поканите – пак наше дело :). Тук се сещам да ви покажа и етикетите, които младоженеца направи за сватбеното вино и ракия :), малко off topic, но се надявам да ви е интересно 🙂

Етикет за бяло вино:

Етикет за червено вино:

Етикет за сватбена ракия:

и накрая етикетите за сладките:

След краткото ми лирично отклонение, мисля, че е време сладките 🙂

в жълто:

в бяло:

в лилаво:

в прасковено:

в розово:

Ето така изглеждаха в готов и завършен вид:

А тази ми беше любимата 🙂

Това са част от сладките, готови за подаряване на сватбения ден:

Това е засега от мен, надявам се да са ви харесали сладките, така както се харесаха на нашите гости 🙂

Само за уточнение последните четири снимки са от Боян.

До скоро!

Булката

Advertisements

8 responses »

  1. Булката, невероятна си! И сладките, и етикетите, и всички детайли! Желая ви дълъг и хармоничен семеен живот! Обичайте се много!

  2. Чудесна идея за подарък за гостите на сватбата. Декорацията на меденките е направо професионална. Браво!

  3. Тази статия съм я проуснала някак между другото. Невероятно красива булка си, а идеята за подаръка е много добра, наистина всеки гост е почувствал специално внимание.

    Аз имам технически въпос, понеже и на мен ми предстои един мащабен проект с бисквити с декорация, и се чудя дали да не се спра на фондан, а не съм работила с такъв досега – как приготвяш захарния сироп, с който залепваш фондана за меденките?

  4. Ройс, първо благодаря за милите думи, много се радвам, че се отбиваш 🙂 Относно захарния сироп….не ползвам такъв. В началото, когато открих фондана залепвах всичко с белтък, обаче доста лъскаше и много си личеше, ако случайно цапнеш не където трябва….а когато ръката ти не е обиграна се случва често 🙂 Бих те посъветвала да не е с белтък.
    След това започнах с вода и захар…но открих, че само с вода също е достатъчно. В момента всичко залепвам само и единствено с вода. Иначе има и сладкарско лепило за фондан, струва около 7-8 лева, но мисля, че е излишно (поне за сладките).
    След като приготвих меденките ги намазах леко с вода с помощта на четка и отгоре залепих фондана. оставяш ги да изсъхнат и са готови!
    Дано да съм ти била полезна!

  5. Pingback: Честит рожден ден Ния :) Happy Birthday Niya :) The Owl party :) | Една жена - една вселена

  6. Pingback: Летен Фест в Еделвайс, новото ми име и предизвикателството Ани | Sweetland Republic

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s