Happy Birthday Alex! Part 2

Стандартен

Честит празник на всички бъдещи, настоящи и бивши студенти!Тъкмо навреме пускам една тортичка да се почерпите 🙂

Въпросната „селска идилия“ е втората торта, която направих за вторият рожден ден на уникално сладкия Алекс 🙂

Торта с домашни животни

Рецептата за блатовете адаптирах от Слънчевата кухня на Ирина:

Продукти:

60 гр. нарязани орехи

190 гр. брашно

150гр. захар

1/2 ч. л. сода бикарбонат

щипка сол

1 ч.л. канела

щипка сух джинджифил

настъргана кора от половин потрокал

2 големи яйца

90 мл олио

2 пакетчета ванилия или 2 ч.л. ванилова есенция или паста

150гр. ананас от консерва (сок и плод)

2 добре узрели банана

За рецепта не ви е нужен миксер. Приготвя се на принципа на мъфините- в две отделни купи. Една за мокрите и една за сухите съставки.

Преди да започнем си пускаме фурната на 180 градуса да се загрява. В общи линии рецептата е доста лесна и се изпълнява в три стъпки 🙂

1. Първо смесваме всички сухи съставки:

брашното, орехите, захарта, канелата, содата, солта.

2. Смесваме всички мокри съставки:

леко разбиваме яйцата, към тях добавяме олиото, после предварително намачканите банани, ананаса и сока от консервата.

3.Мокрите съставки добавяме към сухите и разбъркваме до получаване на хомогенна смес.  Слагаме сместа в предварително покрита с хартия за печене тава и печем около 30 минути или до суха клечка.

Охлаждаме блата напълно разрязваме на две и мажем със следният крем:

Имайте в предвид, че блата за тортата е дооооооста сладък, въпреки, че значително редуцирах захарта от оригиналната рецепта!!! Освен това блата е много ароматен, насищащ и плодов. Именно затова избрах един по-лек и не много сладък крем.

200 гр. филаделфия

200 гр. маскарпоне

4-5 с.л. пудра захар (ако не ви е достатъчно сладко добавете още захар)

100 мл. сметана

Разбъркваме маскарпонето със захарта и сметаната. Постепенно на струя добавяме сметаната и накрая филаделфията. Ако крема ви стане много рядък добавете още малко маскарпоне, а ако нямате може и малко меко масло. В случай, че крема не ви е достатъчно сладък си добавете още захар.

Разпределяме крема върху тортата и оставяме няколко часа в хладилника да престои, след това измазваме със стандартният маслен крем:

125 гр. меко масло

портокалова есенция

250 гр. пудра захар

2.с.л. прясно мляко

Разбиваме мекото масло с миксер, прибавяме портокаловата есенция и постепенно пудрата захар. Когато захарта е напълно разтворена добавяме прясното мляко.  Трябва да получим пухкава и хомогенна маса. Ако масленият крем стане много рядък, добавете още захар да го сгъстите, ако стане много гъст, добавете още мляко, за да разредите.

Измазваме тортата равномерно с масленият крем и оставяме в хладилник за още няколко часа да стегне, преди да я покрием с фондан, най-добре една нощ.

За тази торта ми беше необходим около 1 кг. бял фондан. Фигурките правих като гледах от снимки, но ето няколко линка, които ми бяха доста полезни:

Животни от фермата

Прасенце

Патенце

Освен това ще ви трябват боички за фондан, аз използвам на Wilton.

ето още няколко снимки от тортата и животинките :

Прасчо и тиква

Торта с домашни животни

Моята най-голяма гордост: КРАВАТА 🙂

Кравата!!!!

Синеоко прасенце

Торта с домашни животинки

До скоро 🙂

Advertisements

One response »

  1. Pingback: Честит рожден ден Ния :) Happy Birthday Niya :) The Owl party :) | Една жена - една вселена

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s