Шоколадови кексчета със сушени смокини и бадеми

Стандартен

За днес съм подготвила един много вкусен вариант малки кексчета.

IMG_4659-001

Коментара на най-верният ми дегустатор беше: „Вероятно най-вкусните мъфини, които някога съм опитвал“.

Ето и продуктите, които са ви необходими:

за кексчетата:

1/2 ч.ч. разтопено и изстинало масло

3 големи яйца

1 ч.ч. прясно мляко

1 с.л. оцет

ванилия

канела

1 1/2 ч.ч. брашно

1/4 ч.ч. смлени бадеми

6с.л. какао (по възможност неподсладено)

1 ч.ч. кафява захар (може и бяла)

2 ч.л. бакпулвер

щипка сол

1/2 ч.ч. сушени смокини нарязани на ситно

1/2 ч.ч натрошен черен шоколад

Преди да започнем същинското приготовление прибавяме оцета към прясното мляко и оставяме настрана.

На практика технологията за приготвяне на мъфини е съвсем лесна: смесваме сухите и мокрите съставки поотделно а накрая прибавяме мокрите към сухите.

Иначе казано в един съд смесваме брашното, захарта, какаото, кестените, шоколада, солта, ванилията и канелата, а в друг яйцата, маслото и млякото. Прибавяме течните към сухите като разбъркваме само дотогава, докато съставките се обединят. Не бива да се прекалява с бъркането.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, за около 20 минути.  Внимавайте да не ги препечете, защото може да станат сухи. 🙂

За украсата съм използвала фондан и роял айсинг.

_MG_4665-001

_MG_4669-002

Да ви е сладко 🙂

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s