Фотосесията на един сладкиш

Стандартен

Толкова отдавна се каня да напиша тази публикация и все нещо се случва. Този път обаче, съм твърдо решена да я завърша 🙂 Всъщност историята така или иначе е съвсем кратка.

В предната си публикация ви разказах за Летният Фест в Еделвайс.

Там се запознах с Anita Brantley, която прояви интерес към сладкишите ми 🙂 и се разбрахме за в бъдеще на направим един съвместен проект: от мен сладкиша от нея снимките.

Идеята за този сладкиш много отдавна се въртеше в главата ми, но явно трябваше да се запозная с нея, за да я осъществя 🙂

Ето го и него 🙂

_MG_0563

Целият чар на този сладкиш се крие във вътрешността му 🙂 Преди да го разреже човек дори не подозира каква цветна изненада го очаква!

Сладкиша е много лесен и изключително подходящ за всяко детски парти. Едва ли има дете, което да не обича ММ бонбони или бадеми с цветна глазура 🙂

Пълнежа естествено може да бъде всякакъв: ММ бонбони, гумени мечета, шоколадови бонбони, всякакви достатъчно малки по размери цветни изкушения.

Може да използвате любимата си рецепта за кекс, в случая аз избрах най-обикновено пандишпаново тесто:

Продукти:

1/2 ч.ч. захар

3/4 ч.ч. брашно

1ч.л. бакпулвер

щипка сол

3 яйца

3 с.л. горещо прясно мляко

Приготовление:

1. Загряваме фурната на 220 градуса.

2. Разделяме белтъците от жълтъците.

3. Белтъците поставяме в суха и чиста купа (в никакъв случай не трябва да има следи от мазнина) разбиваме ги на пухкав сняг с щипка сол и постепенно добавяме захарта към тях. Трябва да получим лъскава и стегната маса.

4. Добавяме жълтъците един по един към белтъчната смес.

5. Към яйчната смес добавяме постепенно брашното, млякото и бакпулвера като ги редуваме.

6. Печем в тавичка с размер 18 см. за около 30 минути на 170 градуса.

7. Вадим сладкиша от фурната и го оставяме да се охлади напълно.

8. Идълбаваме вътрешността и я пълним с избраните от нас сладки изкушения.

За да не ми остане дупка след като издълбая сладкиша изпекох още един блат, който поставих като основа. За да прилепне плътно го измазах с част от глазурата.

За глазурата на сладкиша ми бяха нужни:

50 гр. пудра захар

100 гр. меко масло

250гр. маскарпоне

Разбиваме пудрата захар с маслото и постепенно добавяме маскарпонето. В случай, че стана много течно добавете още захар.

Измазваме тортата и поръсваме с цветни шоколадови пръчици и кокосови стърготини.

Да ви е сладко и цветно!

 

Piñata Cake

 

Piñata Cake

До скоро!

П.С. Всички снимки за тази публикация за дело на Anita Brantley 🙂

Advertisements

4 responses »

    • Здравей Антония, пекох в малка силиконова форма за кекс от Икеа: http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=80398. Формата ми се стори много подходяща тъй като дава много добра височина.
      Може и в друга форма- да речем кръгла с диаметър 18 см. Предполагам обаче, че ще ти трябва по-голямо количество от тестото, за да имаш достатъчно височина. А може и просто да опечеш два блата и да ги слепиш.
      Надявам се да съм ти била полезна. Ако имаш още въпроси съм насреща 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s