Торта Айнщайн за най-готиния съпруг

Стандартен

Месеци след рождения ден на скъпият ми съпруг дойде време да ви покажа и неговата торта 🙂

Торта Айнщайн

Всеки детайл си има и своята история 🙂
Няма нищо случайно 🙂

Телеграмата получена (или изпратена) по повод рождението на съпружето 🙂 :

Торта Айнщайн

Айнщайн: една любима и за двама ни личност.

Торта Айнщайн

Освен това е и първият прякор лепнат на съпруга ми от мен. Съвсем в началото на нашата връзка смятах, а и все още смятам, че съпругът ми е най-умният човек, който познавам и някак асоциацията с Айнщайн беше автоматична 🙂

Цитата: любим цитат! Съпругът ми винаги търси логична връзка между случващото се, въпреки, че съвсем често интуицията му е тази, която му подсказва правилните взаимовръзки. Именно затова и този цитат е едно от посланията, които исках да му предам 🙂

Торта Айнщайн

Естествено исках и да му пожелая всичко, което си представя и желае да се сбъдне!

Имах и още идеи, но за жалост времето винаги е в недостиг! Въпреки, че си бях направила съвсем старателно плана, като започнах да правя тортата някак времето ми се изплъзна и част от идеите си останаха завинаги само във въображението ми 🙂

За тортата направих два различни блата. Единият ето този шоколадов, а другият бананов.

За крема реших да изпробвам нова рецепта. Много отдавна исках да направя дулсе де лече.

Мислих, че е много трудо- и времеемко. Оказа се обаче, че е фасулска работа 🙂

Единственото, което ме затрудни е да намеря консерва подсладено консервирано мляко. Като изключим тази подробност обаче, приготвянето си беше съвсем лесно, а резултата просто фантастичен!

За крема ще са ви необходими:

1 консерва подсладено кондензирано мляко – 350мл.

250 гр. маскарпоне

Приготовление:

Слагаме консервата в подходящ съд за варене и покриваме изцяло с вода. След като заври, намаляваме котлона и оставяме за минимум 2 часа (най-добре 3) да къкри. Трябва да се вари на умерен огън! Важно е консервата да е през цялото време под вода, наблюдавайте и ако се наложи доливайте вода.

След като приключим с варенето оставяме консервата да изстине напълно преди да я отворим.

След като е изстинала консервата прехвърляме в купа и за кратко разбъркваме с миксера на ниска степен. Добавяме лъжица по лъжица маскарпонето до получаването на хомогенна смес.

Сглобяване на тортата:

Разрязваме шоколадовия и банановия блат на две. За основа на тортата слагаме бананов блат, намазваме с една втора от крема. Отгоре поставяме шоколадовия блат и намазваме с останалият крем. Покриваме с втората част от крема, стягаме с тортен ринг  и оставяме в хладилника  да стегне.

Втората част от банановият блат остана, защото не исках да имам много висока торта.

За сиропиране между блатовете си направи следната смес:

100мл. прясно мляко

50мл. бейлис

Сместа разпределяме равномерно върху всеки блат.

Тортата оставяме в хладилник за няколко часа, най-добре една нощ. След това измазваме с маслен крем. Покриваме според желанието и вкуса си с фондан.

На мен ми беше необходим около 700гр. фондан.

и още няколко снимки, за жалост липсва разрез.

Торта Айнщайн

Торта Айнщайн

Advertisements

4 responses »

  1. Честит Рожден ден, на патерица!
    Да ти е жив, здрав и да те прави много щастлива!
    Айнщайна е страхотен, ама бръчките му на челото са един път. Жалко за разреза на тортата ама ще си го представим. Определено си изненадала и зарадвала съпруга си!
    Спорен и успешен ден!

  2. изглежда супер яко. просто не мога да повярвам, че това не са играчки. страхотинско е направо!!!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s