Весели духчета за Хелоуин

Стандартен
 Хелоуин наближава и естествено няма как да пропусна да ви представя една сладка идея за празника 🙂
Cake Pops Духчета 🙂
Сладки духчета
Продукти за около 30 мини Cake Pops:
300 гр. кекс- може да приготвите сами по ваша любима рецепта или просто да си купите готов. В случая съм използвала шоколадов кекс.
60гр. меко масло
60 гр. пудра захар
140 гр. крема сирене – филаделфия, задължително използвайте пълномаслено, в никакъв случай не взимайте ниско маслено или обезмаслено. Кейк попса ще стане много течен и негоден за обработка, т.е. за оформяне.
200 гр. кувертюра тъмен шоколад (мин. 55% какао)
30 клечки
Сладки тиквички
Приготовление:
Раздробяваме кекса на трохи или ако разполагате с блендер направо може да го “смелите”.
Важно е да стане на много ситни и фини трохи.
В отделен съд смесваме филаделфията, маслото, захарта и есенцията и разбиваме с миксер за 3-4 минути.
След като сместа е готова я добавяме по етапно към трохите.
Важното в случая е да не се добавя наведнъж а лъжица по лъжица. Трябва да получим маса, която да е лесна за оформяне и не се лепи по ръцете. Ако добавите цялата филаделфия-смес наведнъж има опасност масата за оформяне да стане прекалено влажна и да не може да оформите топчетата.
Когато сместа вече не лепне по ръцете оформяте около 30 мини топчета с големината на мини орех, не се сещам за друго сравнение….може би огромен лешник :)
Всъщност това няма кой знае какво значение, важното е да могат да се хапнат наведнъж :)
След като оформим кейк попса го оставяме в хладилника за половин час да стегне. Може да го оставите и в камерата, но внимавайте да не замръзне, защото после ще е трудно да ги сложим на клечките.
През това време разтопяваме кувертюрата на водна баня и оставяме настрана да се охлади леко. Кувертюрата трябва да е с телесна температура когато потопяваме кейк попса.
За да закрепим здраво клечките към самите кейк попсчета им потопяваме върха, на дълбочина няколко милиметра в шоколада и след това ги забиваме в тортичките.  Ако решите да прескочите този етап има опасност тортичките да ви се плъзнат по клечката и да не останат на върха, където им е мястото :)
След като сме ги наболи на клечките ги потопяваме в шоколада и внимаваме да покрием от всички страни.Не въртете и не усуквайте тортичките след като ги извадите от кувертюрата, а леко с почукване върху ръба на купата ги изтръскайте. В противен случай повърхността няма да остане гладка.
Забиваме ги върху стиропор или върху пиафлора за да стегне шоколада.
Декорацията е изцяло по ваш вкус и настроение.
В случая си избрах духчета, тикви и шапки на вещици, за да сме в тон с Хелоуин.
Ето как да си направите духчета:
Сладки духчета
Сладки духчета
Сладки духчета
Да ви е сладко!
Сладки духчета
Advertisements

One response »

  1. Pingback: Пирати и шокохолици :) | Sweetland Republic

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s