Торта с хибискус

Стандартен

Продукти за крема:

200-300мл. сладко от череши (отделяме си черешите от сладкото предварително)

200мл. сладкарска сметана

100гр. маскарпоне

5с.л. пудра захар

50гр. настърган тъмен шоколад

Приготовление:

Разбиваме маскарпонето и захарта с миксер на висока степен. В отделна купа разбиваме сметаната на сняг и постепенно (лъжица по лъжица) я добавяме към маскарпонето. Добавяме сладкото (от което предварително сме извадили всички плодове) и разбиваме на най-ниска степен само докато се получи хомогенна смес.

1пакет квадратни готови блатове (сладък път от Кауфланд)

Подреждане:

В опаковката на Сладък път/Sweet Way  има три блата. Един от тях оставяме за да облечем страните, а двата разрязваме на четири квадрата.

Подреждаме квадратните блатове един върху друг, върху всеки слагаме череши от сладкото, сметанов крем и поръсваме с настърган шоколад.  Нареждаме докато ни свършат продуктите.

Накрая от всички четири страна заглаждаме максимално тортата и прилепваме плътно четирите квадрата, които сме оставили за стени.

_MG_7143-001

След това измазваме с маслен крем:

125 гр. меко масло

пакетче ванилия

250 гр. пудра захар

2.с.л. прясно мляко

1 с.л. какао

Разбиваме мекото масло с миксер, прибавяме ванилията и постепенно пудрата захар. Когато захарта е напълно разтворена добавяме прясното мляко и какаото. Трябва да получим пухкава и хомогенна маса. Ако масленият крем стане много рядък, добавете още захар да го сгъстите, ако стане много гъст, добавете още мляко, за да разредите.

Измазваме тортата равномерно с масленият крем и оставяме в хладилник за още няколко часа да стегне, преди да я украсим с фондана.

_MG_7161-001

Следва оформянето на тортата като сандъче. В случая аз съм си направила множество „дървени дъски“, които предварително съм нюансирала в светло кафяво.

_MG_7169-001

Забравих да покажа и подложката.

_MG_7149-001

Мраморен ефект се постига по следният начин:

Приготвяме си необходимото количество бял фондан и хубаво го размачкваме, така, че да е направо готов за употреба. С клечка за зъби взимаме черна боя и надупчваме фонадана на няколко места. Освен дупките, правим и няколко надлъжни „разреза“. Тестото размачкваме съвсем за кратко, колкото да сме сигурни, че боята е вътре в тестото. Не знам точно как да го опиша, но наистина просто няколко премесвания. След това разточваме тестото директно върху подложката и подравняваме краищата.

След това оцветяваме тортата. Аз съм я оцветила с четка и боя разтворена във водка. За боядисването има още какво да се желае…много ми лъскаше, но така или иначе не успях да се оправя с лъскавината и сандъчето ми стана „лакирано“ 🙂

Торта с Хибискус, Гинко Билоба и Бабмук

Цветята закрепих с помощта на сламки, по долу на снимката с разреза също добре се вижда. (Нарочно съм оставила сламките на разреза)

Торта с Хибискус, Гинко Билоба и Бабмук

Ето и разрез:

Торта с Хибискус, Гинко Билоба и Бабмук

Цевтята са тези, за които ви разказвах тук:

Плодник на Хибискус

Ясмин и листа Гинко Билоба

Венчелистчетата на Хибискус

Бамбукови клончета и пъпки Хибискус

Гинко Билоба и Ясмин

Хибискус, Гинко Билоба и БабмукХибискус, Гинко Билоба и Бабмук

Хибискус, Гинко Билоба и Бабмук

А ето и тортата в завършен вид:

Торта с Хибискус, Гинко Билоба и Бабмук

и още няколко 🙂

Торта с Хибискус, Гинко Билоба и Бабмук

Торта с Хибискус, Гинко Билоба и Бабмук

Торта с Хибискус, Гинко Билоба и Бабмук

Торта с Хибискус, Гинко Билоба и БабмукТорта с Хибискус, Гинко Билоба и Бабмук

Торта с Хибискус, Гинко Билоба и Бабмук

До скоро!

Advertisements

3 responses »

  1. Az syshto se zanimavam sys sladkarsvo po malko/ na amatiorsko nivo/,obache vashite neshta sa izumitelni.A tortata s hibiscus e fenomenalna,takava krasota prosto .Vyzhishtavam se na tyrpenieto vi da izpipate vsichko do nai-malkata podrobnost I detail,az ne bih imala takova tyrpenie,imam pred vid dekorativnia fondan,Vie ste si gotov profesionalen sladkar.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s