Sandbogen или едни много вкусни сладки

Стандартен

Sandbogen са едни от най-любимите ми и вкусни сладки, а и от много време се каня да публикувам няколко рецепти за немски сладки. Това е първата ми такава, но съм подготвила още няколко.Надявам се да  ви харесат 🙂 Имат маслен, плътен и засищащ вкус. В устата се ронят и мисля, че именно от тук идва името им: Sand – пясък. Чашата кафе или друга топла напитка към тях е задължителна 🙂

Sandbogen

Продукти:

  • 100 гр. пудра захар
  • 200 гр. меко масло
  • 1 лимон
  • 2 с.л. прясно мляко
  • 1 яйце
  • 1 ванилия
  • щипка сол
  • 270 гр. брашно
  • 200 гр. тъмен шоколад
  • шипков мармалад за слепване

_MG_7337-001

Приготовление:

Загряваме фурната на 200 °C.

Разбиваме пудрата захар и маслото с миксера, докато получим пухкав, бял крем.

Измиваме лимона добре и настъргваме кората на фино ренде.

Самият лимон изстискваме добавяме към маслената смес.  След това добавяме последователно млякото, яйцето, ванилията и щипката сол. Разбъркваме добре с миксера. След това добавяме брашното и разбъркваме внимателно само със шпатула.

Напълваме сместа в пош с накрайник звезда и оформяме триъгълници върху предварително подготвената хартия за печене. По желание може предварително да си очертаете триъгълници върху хартията, за да имате накрая еднакви сладки. В случая основата на триъгълниците ми е около 6 см.

Печем в предварително загрята фурна на 180°C за около 15 минути. Трябва краищата на сладките само леко да се зачервят.

Изваждаме сладките и оставяме напълно да се охладят.

Докато ги изчакваме да се охладят разтопяваме шоколада на водна баня. Важно при разтопяването на водна баня е да става бавно, на сравнително ниска температура- около 70 градуса. Водата не трябва да ври, както и да докосва дъното на съда, в който е шоколада.

След като разтопим шоколада го темперираме, т.е. оставяме го да изстине, докато достигне телесна температура. Не ни е нужен термометър за целта, просто потопете кутрето в шоколада и когато усетите температура сходна на телесната ви е готов.

Слепваме сладките с шипковия мармалад и потопяваме от двете страни в шоколада. Оставяме върху решетка докато шоколада се втърди напълно.

От посоченото количество излизат около 15 сладки. В затворена кутия трайността им е около 2 седмици.

_MG_7340-001

 

Да ви е сладко 🙂

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s