Vanille Kipferl или ванилови рогчета

Стандартен
 Това са може би най-често приготвяните и консумирани сладки около Коледа в Германия. Приготвят се лесно и бързо и са много, много вкусни.
Два варианта са много популярни: с лешниково и с бадемово брашно. Аз лично предпочитам лешниците, но и двата варианта напълно заслужават присъствието си във всеки дом. 
Ванилови рогчета
Продукти:
200 гр. меко масло
2 пакетчета ванилия
250 гр. брашно
100 гр. смлени лешници или бадеми
100 гр. кристална захар
щипка сол
пудра захар за поръсване
Ванилови рогчета
Приготовление:
 Смесваме кристалната захар с ванилията , мекото масло (може да го нарежете предварително на бучки, за да се омеси по-бързо тестото) и разбъркваме за около минута с миксера. След това добавяме наведнъж брашното и солта. Бъркаме докато получим гладко тесто. Разделяме на две, увиваме в свежо фолио и слагаме в хладилника за около 30 минути да стегне. Може да оставите тестото и до другия ден в хладилника.
Загряваме фурната на 180 градуса и застиламе една форма с хартия за печене. Оформяме рогчетата и печем за около 10 минути или докато краищата леко порозовеят. Изкарваме от фурната и изчакваме малко да изстинат, след това докато са още леко топли ги овалваме в пудра захар или както аз направих само ги поръсваме.
От това количество излизат около 50 ванилови рогчета, които изчезват просто за няколко часа. Изключително вкусни и непретенциозни.
Ванилови рогчета
Да ви е сладко 🙂
Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s