Пчелички, калинки и цветя

Standard

Днес ще ви покажа една слънчева и весела торта, която направих за една вече порастнала госпожица 🙂 Дизайна и идеите са изцяло на малката рожденичка 🙂

Торта с пчелички, калинки и цветя

Блата , както и крема трябваше да са ванилови. За блата избрах една много любима моя рецепта за пандишпанов блат. Става наистина много вкусен, лек и пухкав. Ето и рецептата:

3 яйца

1/2 ч.ч. кристална захар

3/4 ч.ч. брашно

1 ч.л. бакпулвер

2 с.л. горещо мляко

Приготовление:

Първо загряваме фурната на 200 градуса.

Отделяме белтъците от жълтъците и ги разбиваме на сняг в суха и чиста купа, като постепенно добавяме захарта. Разбиваме докато получим лъскава и стегната смес.

Към белтъците добавяме един по един жълтъците и разбъркваме добре.

След това добавяме брашното, бакпулвера и млякото като ги редуваме.

Печем на 180 градуса за около 20-30 минути. Най-добре следете да не прегори, защото всяка фурна пече различно. Изваждаме от фурната и изчакваме напълно да се охлади, след това разрязваме блата на две.

За тази торта ми беше нужна двойна доза от тестото.

За крема:

1 ванилов пудинг или домашно приготен яйчно-ванилов крем

150гр. меко масло

150гр. натрошен бял шоколад

1п. желатин

2 дози пандишпаново тесто

Приготовление:

Приготвяме си яйчно-ваниловият крем или пудинга и го снемаме от огъня.

Веднага добавяме желатина- не е нужно преди това да го разтваряме, достатъчна му е  топлината на пудинга за да се разтвори. Разбъркваме много добре за докато желатина напълно се усвои от сместа. След това добавяме натрошения бял шоколад. Изчакваме една две минути докато започне да омеква и разбъркваме докато напълно се разтопи в пудинга. Накрая добавяме мекото масло и разбъркваме за кратко с миксер. Оставяме крема настрана докато изстине напълно и почне да стяга.

Непокритата торта

Сглобяването на тортата е стандартно редуваме блат с крем. Стягаме в тортен ринг и оставяме за една нощ да стегне добре крема. На другият ден си измазваме с маслен крем, оставяме за поне 4 часа или пак една нощ да стегне и покриваме с фондан.

Торта с пчелички, калинки и цветя

Използвала съм стандартния маслен крем за измазване под фондана.

Ето и още няколко снимки от тортата:

Торта с пчелички, калинки и цветя

Торта с пчелички, калинки и цветя

Торта с пчелички, калинки и цветя

Весел уикенд и до скоро 🙂

Advertisements

3 responses »

  1. Pingback: Luki za Sveto Krštenje!Zur heiligen Taufe!Честито Кръщене Лука! | Sweetland Republic

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s